Skip to main content

Brandstofkeuze

Diesel, benzine, mild hybrid, elektrisch of bi-fuel?

Kies de brandstof die bij je past

Bij Lesautolease.nl krijgen we regelmatig de vraag van rijschoolhouders voor welke brandstof zij het best kunnen kiezen. Vroeger was die vraag eenvoudig te beantwoorden: wie veel kilometers reed, zoals rijschoolhouders vaak doen, was goedkoper uit met een diesel-auto. Tegenwoordig ligt het ingewikkelder: diesels worden door veel populaire automerken niet meer geleverd, benzine-auto’s worden steeds gemakkelijker te bedienen door leerlingen en wie voor duurzamer wil gaan, kan kiezen voor mild hybrid of bi-fuel. Maar welke brandstof (of combinatie) past nu bij jou? Bij Lesautolease.nl adviseren we je hier graag over!

Mild hybrid en bi-fuel

Wil je als rijschoolhouder duurzaam kiezen? Kies dan voor mild hybrid of bi-fuel. Een mild hybrid heeft een combinatie van een elektrische motor en een benzine-motor. Met een mild hybrid is het niet mogelijk om alleen elektrisch te rijden, maar de elektrische motor ondersteunt de benzine-motor waar mogelijk, zodat je een flinke brandstofbesparing van 10% kunt realiseren. Beter voor het milieu én je portemonnee dus! Een mild hybrid is (anders dan ‘gewone’ hybride of elektrische auto’s) handgeschakeld en dus erg geschikt als lesauto!

Waar steeds meer automerken inmiddels mild hybrids leveren, is het lastiger om een bi-fuel lesauto aan te komen. Een bi-fuel-auto heeft zowel een lpg-tank als een benzinetank. Omdat je met lpg minder CO2 uitstoot, rijd je niet alleen milieuvriendelijker, maar is ook je BPM lager. Dat maakt de bi-fuel-auto’s aantrekkelijker in prijs én duurzamer dan reguliere benzine-auto’s. Daarnaast is autogas zeer goedkoop, dus ook aan de tank ben je voordeliger uit. Wij hebben inmiddels verschillende klanten die rijden met bi-fuel-auto’s, en hun ervaringen zijn erg positief!

Wil je meer weten over de mild hybrid en/of bi-fuel? Bekijk de filmpjes hieronder!

Elektrisch

De keuze voor een elektrische lesauto heeft verschillende voordelen ten opzichte van traditionele lesauto’s die op fossiele brandstoffen rijden. Ten eerste zijn elektrische auto’s veel milieuvriendelijker dan benzine- of dieselauto’s, omdat ze geen uitlaatgassen produceren en dus de luchtkwaliteit niet verslechteren. Daarnaast zijn elektrische auto’s veel stiller dan traditionele auto’s, wat zorgt voor een comfortabelere rijervaring en minder afleiding voor de leerling. Ook zijn elektrische auto’s vaak makkelijker te besturen door de constante koppelafgifte van de elektromotor, wat zorgt voor een soepelere en efficiëntere rijervaring.

Hoewel de aanschafprijs van een elektrische auto vaak hoger is dan die van een traditionele auto, kunnen de lagere onderhouds- en brandstofkosten op de lange termijn tot besparingen leiden. Bovendien dragen elektrische auto’s bij aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en het verbeteren van de luchtkwaliteit, wat bijdraagt aan een duurzamere toekomst.

Een benzine-auto als lesauto

Vroeger werden benzine-auto’s minder geschikt geacht als lesauto dan diesels. Dat kwam voornamelijk doordat de koppeling vaak gevoelig was, en dat was voor leerlingen soms lastig. De laatste jaren is hier veel in veranderd. Ook bij benzine-auto’s is de koppeling minder gevoelig geworden, waardoor de behandeling van de koppeling voor leerlingen gemakkelijker is geworden. Een benzine-auto rijdt over het algemeen bovendien prettiger, rustiger en comfortabeler. Bij Lesautolease.nl denken we dan ook dat de nieuwe generatie benzine-auto’s prima geschikt is voor rijlessen.

Diesel niet meer geleverd

Van Ford Fiesta tot Renault Clio en Volkswagen Polo: veel van de bij rijschoolhouders populaire (les)auto’s worden niet meer als diesel geleverd. Diesels stoten teveel schadelijke gassen uit (zoals stikstof) en daardoor wordt het voor fabrikanten steeds moeilijker om te voldoen aan de steeds strenger wordende milieu-normen. Bovendien worden diesels steeds duurder. Doordat de investering in een diesel hoger wordt en de restwaarde lager, stijgen de leasekosten. Ook zijn de accijns en belastingen op diesels hoger dan die op benzine-, mild hybrid- en bi-fuel-auto’s.

Wij adviseren je graag

Eerlijk, persoonlijk en op maat

Een keuze voor diesel, benzine, mild hybrid of bi-fuel is afhankelijk van een breed scala aan factoren. Welk type auto heb je bijvoorbeeld op het oog, hoeveel kilometers rijd je per jaar, in hoeverre speelt duurzaamheid een rol, wil je graag ‘groen’ rijden en welke brandstof vind je het prettigst? Samen met jou bekijken we graag het totaalplaatje, zodat we je een advies op maat kunnen geven.

Vraag vrijblijvend een offerte op maat aan

Contact

Lesautolease.nl
Voltaweg 14
5482 TM  Schijndel
073-5478679
info@lesautolease.nl
Privacyverklaring

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur. Buiten openingstijden telefonisch bereikbaar bij calamiteiten.

Van der Sanden groep
Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van lesautolease.nl. Ontvang informatie over actualiteiten in de rijscholenbranche en meer details over ons wagenpark.