Skip to main content

Lesauto leasen

Juist nu een goed idee!

Bij Lesautolease.nl krijgen we regelmatig de vraag: waarom leasen in plaats van kopen? Hierbij speelt een groot aantal factoren een rol. Bij Lesautolease.nl geven we je daarom graag een persoonlijk advies, dat we afstemmen op je situatie en wensen. In het algemeen kunnen we echter wél zeggen, dat leasen juist nu een goed idee is. Deze bijzondere tijden vergen voor jou als rijschoolhouder immers een grote mate van flexibiliteit. En leasen bied je deze flexibiliteit. Met leasen speel je eenvoudig in op wisselende omstandigheden.

Vijf redenen waarom leasen juist nu interessant is:

1. 'Cash is king: inspelen op onverwachte omstandigheden

Je kent deze uitspraak misschien wel: cash is king. Wanneer je liquiditeit hoog blijft, dus wanneer je de beschikking hebt over werkkapitaal, dan kun je zelf bepalen waar je dit aan uitgeeft. Door je geld te investeren in de aankoop van een lesauto, zit het als het ware ‘vast’ in jouw auto. Ga je leasen, dan hoef je niet te investeren en behoud je je werkkapitaal, zodat je hiermee andere belangrijke zaken kunt bekostigen.

Met de lease van een lesauto heb je meer ruimte om in te kunnen spelen op onverwachte omstandigheden. Je hebt immers een grotere financiële buffer, dan wanneer je je spaargeld hebt geïnvesteerd in de aankoop van een nieuwe lesauto. Bovendien groeit of krimpt je leasecontract eenvoudig mee met de groei of onverhoopte krimp van jouw bedrijf. Wel zo prettig én voordelig.

2. Leasen is vaak voordeliger dan kopen

Veel rijschoolhouders denken dat ze met de lease van een lesauto duurder uit zijn dan wanneer ze een lesauto kopen. Maar in deze berekeningen worden vaak een aantal kostenposten vergeten. Zo zijn in een full operational leasecontract ook de wegenbelasting, verzekering, afschrijving, onderhoudskosten, eventuele schadeafhandeling en een vervangende lesauto bij schade en pech opgenomen. Koop je een lesauto, dan komen deze kosten voor jouw rekening. Reken je deze niet mee bij het bedrag dat je maandelijks incalculeert voor je lesauto, dan reken je jezelf bij aankoop van een lesauto dus onbewust rijk. Wat voor jou de voordeligste keuze is, berekenen wij graag voor je in een eerlijke, transparante berekening, met een bijbehorend deskundig advies.

3. Je loopt geen enkel risico

Niemand weet hoe de toekomst loopt. Het kan zijn dat je pech hebt: omdat je bijvoorbeeld een ‘eigen-schuld-schade’ rijdt (en je ‘no claim’ naar beneden gaat) of omdat de onderhoudskosten van je lesauto vele malen hoger uitvallen dan verwacht. Maar je kunt ook geluk hebben. Wat er ook gebeurt, met een full operational leasecontract ligt het risico bij ons. Hoe hoog of laag de kosten van je lesauto ook uitvallen, met een vast bedrag per maand loop je geen enkel risico.

4. Volledige ontzorging

Lesautolease.nl biedt drie leasevormen: full operational leasefinancial lease en shortlease. Kies je voor full operational lease, dan kies je voor volledige ontzorging. Rijd je bijvoorbeeld schade, dan zorgen wij voor de complete afhandeling hiervan, inclusief een vervangende lesauto tijdens het schadeherstel. Van het eerste telefoontje tot de afhandeling met de verzekering. Bij onderhoudskosten krijgen wij de factuur. Bij vragen staan wij voor je klaar. Het enige wat je hoeft te doen, is tanken en rijden!

5. Altijd een nieuwe auto rijden

Leasen is in alle opzichten helemaal van nu: zo kun je tegenwoordig een bank, een fiets, een laptop of zelfs een spijkerbroek leasen. Op die manier heb je steeds iets nieuws, zonder dat je hiervoor zelf hoeft te investeren. Bij de lease van een lesauto geldt uiteraard hetzelfde: iedere paar jaar rijd je een nieuwe lesauto. Representatief en vaak voorzien van de gewenste ADAS-systemen. Zo ben en blijf je helemaal up-to-date, voor een aantrekkelijk vast bedrag per maand.

Meer weten? Bekijk onze video hieronder of neem contact met ons op! Het team van Lesautolease.nl staat graag voor je klaar!

Volgende item
Contact

Lesautolease.nl
Voltaweg 14
5482 TM  Schijndel
073-5478679
info@lesautolease.nl
Privacyverklaring

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur. Buiten openingstijden telefonisch bereikbaar bij calamiteiten.

Van der Sanden groep
Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van lesautolease.nl. Ontvang informatie over actualiteiten in de rijscholenbranche en meer details over ons wagenpark.