Waarom leasen?

Lesauto leasen: juist nu een goed idee!

Bij Lesautolease.nl krijgen we regelmatig de vraag: waarom leasen in plaats van kopen? Hierbij speelt een groot aantal factoren een rol. Bij Lesautolease.nl geven we u daarom graag een persoonlijk advies, dat we afstemmen op uw situatie en wensen. In het algemeen kunnen we echter wél zeggen, dat leasen juist nu een goed idee is. Deze bijzondere tijden vergen voor u als rijschoolhouder immers een grote mate van flexibiliteit. En leasen biedt u deze flexibiliteit. Met leasen speelt u eenvoudig in op wisselende omstandigheden.

Vijf redenen waarom leasen juist nu interessant is:

1. ‘Cash is king’: inspelen op onverwachte omstandigheden

U kent deze uitspraak misschien wel: cash is king. Wanneer uw liquiditeit hoog blijft, dus wanneer u de beschikking hebt over werkkapitaal, dan kunt u zelf bepalen waar u dit aan uitgeeft. Door uw geld te investeren in de aankoop van een lesauto, zit het als het ware ‘vast’ in uw auto. Gaat u leasen, dan hoeft u niet te investeren en behoudt u uw werkkapitaal, zodat u hiermee andere belangrijke zaken kunt bekostigen.

Met de lease van een lesauto heeft u meer ruimte om in te kunnen spelen op onverwachte omstandigheden. U hebt immers een grotere financiële buffer dan wanneer u uw spaargeld heeft geïnvesteerd in de aankoop van een nieuwe lesauto. Bovendien groeit of krimpt uw leasecontract eenvoudig mee met de groei of onverhoopte krimp van uw bedrijf. Wel zo prettig én voordelig.

2. Leasen is vaak voordeliger dan kopen

Veel rijschoolhouders denken dat ze met de lease van een lesauto duurder uit zijn dan wanneer ze een lesauto kopen. Maar in deze berekeningen worden vaak een aantal kostenposten vergeten. Zo zijn in een full operational leasecontract ook de wegenbelasting, verzekering, afschrijving, onderhoudskosten, eventuele schadeafhandeling en een vervangende lesauto bij schade en pech opgenomen. Koopt u een lesauto, dan komen deze kosten voor uw rekening. Rekent u deze niet mee bij het bedrag dat u maandelijks incalculeert voor uw lesauto, dan rekent u zich bij aankoop van een lesauto dus onbewust rijk. Wat voor u de voordeligste keuze is, berekenen wij graag voor u in een eerlijke, transparante berekening, met een bijbehorend deskundig advies.

3. U loopt geen enkel risico

Niemand weet hoe de toekomst loopt. Het kan zijn dat u pech heeft: omdat u bijvoorbeeld een ‘eigen-schuld-schade’ rijdt (en uw ‘no claim’ naar beneden gaat) of omdat de onderhoudskosten van uw lesauto vele malen hoger uitvallen dan verwacht. Maar u kunt ook geluk hebben. Wat er ook gebeurt, met een full operational leasecontract ligt het risico bij ons. Hoe hoog of laag de kosten van uw lesauto ook uitvallen, met een vast bedrag per maand loopt u geen enkel risico.

4. Volledige ontzorging

Lesautolease.nl biedt drie leasevormen: full operational lease, financial lease en shortlease. Kiest u voor full operational lease, dan kiest u voor volledige ontzorging. Rijdt u bijvoorbeeld schade, dan zorgen wij voor de complete afhandeling hiervan, inclusief een vervangende lesauto tijdens het schadeherstel. Van het eerste telefoontje tot de afhandeling met de verzekering. Bij onderhoudskosten krijgen wij de factuur. Bij vragen staan wij voor u klaar. Het enige wat u hoeft te doen, is tanken en rijden!

5. Altijd een nieuwe auto rijden

Leasen is in alle opzichten helemaal van nu: zo kunt u tegenwoordig een bank, een fiets, een laptop of zelfs een spijkerbroek leasen. Op die manier heeft u steeds iets nieuws, zonder dat u hiervoor zelf hoeft te investeren. Bij de lease van een lesauto geldt uiteraard hetzelfde: iedere paar jaar rijdt u een nieuwe lesauto. Representatief en vaak voorzien van de gewenste ADAS-systemen. Zo bent en blijft u helemaal up-to-date, voor een aantrekkelijk vast bedrag per maand.

Meer weten? Bekijk onze video hieronder of neem contact met ons op! Het team van Lesautolease.nl staat graag voor u klaar!