fbpx Skip to main content

Waarom lesautolease.nl?

Waarom lesautolease.nl?

Startende rijschoolhouder of al jarenlang succesvol in de branche: wij zijn je altijd graag van dienst met een advies op maat én de eerlijkste en meest flexibele manier van leasen. Met de grootste lesautoleasepool van nieuwe en jong gebruikte lesauto’s in Nederland, kunnen we je altijd een passend leasecontract aanbieden.

Grootste lesautoleasepool van Nederland

Lesautolease.nl was de eerste partij in Nederland die de lease van lesauto’s aanbood. Door de jaren heen hebben wij dan ook de grootste lesautoleasepool van Nederland opgebouwd. Die bestaat niet alleen uit nieuwe lesauto’s, maar ook uit jong gebruikte lesauto’s. Ideaal voor startende rijschoolhouders, die hun kosten laag willen houden. Uiteraard is leasen ook voor gevestigde rijschoolhouders een comfortabele en flexibele manier van ondernemen. Met onze grote leasepool van zowel populaire lesauto’s als bijzondere merken, uitvoeringen en lesvoertuigen, vind je altijd de lesauto die bij jou, jouw situatie en wensen past!

Meer weten over onze leasepool? Bekijk ons wagenpark van nieuwe auto’s of gebruikte auto’s of neem contact met ons op!

Ontdek onze voordelen!

 • Grootste lesautoleasepool van Nederland
 • Rijden per kilometer is betalen per kilometer
 • Een eerlijk en persoonlijk advies op maat
 • Lease van jong gebruikte lesauto mogelijk
 • Starters zijn bij ons van harte welkom
 • Alle zorgen uit handen
 • Als rijschool krijg je voorrang bij schade
 • Levering door heel het land

RIJDEN PER KILOMETER IS BETALEN PER KILOMETER

Bij veel leasemaatschappijen geef je van tevoren aan hoeveel kilometer je tijdens je leasecontract gaat rijden. Je kiest dan een kilometerbundel, die aansluit bij dat aantal kilometers. Rijd je in de praktijk méér kilometers, dan moet je fors bijbetalen. Rijd je minder kilometers, dan heb je dus feitelijk te veel betaald. Bij Lesautolease.nl doen we het daarom anders. Rijden per kilometer is bij ons betalen per kilometer. Om een uitgangspunt te hebben, maak je vooraf een inschatting van het aantal kilometers dat je gaat rijden. Op basis daarvan kies je een kilometerbundel. Maar: bij ons kun je gedurende je leasecontract kosteloos overstappen naar een andere bundel. Bovendien krijg je, anders dan bij andere leasemaatschappijen, geld terug van ons over niet gereden kilometers binnen je bundel. Wel zo eerlijk, vinden wij.

Flexibel, transparant en eerlijk
Bij Lesautolease.nl kies je de kilometerbundel waarvan je nu denkt dat deze het beste bij je past. Na een jaar evalueren wij automatisch voor je hoeveel kilometers je daadwerkelijk gereden hebt en of dit er meer of minder zijn dan de kilometers in je bundel. Er zijn vervolgens drie opties:

 1. Het aantal kilometers dat je hebt gereden, wijkt meer dan 10% af van het aantal kilometers in je bundel. Je hebt dus meer dan 10% méér of minder kilometers gereden.
 2. Je hebt minder kilometers gereden dan het aantal kilometers in je bundel, maar het aantal kilometers wijkt minder dan 10% af van de kilometers in je bundel.
 3. Je hebt méér kilometers gereden dan het aantal kilometers in je bundel, maar het aantal kilometers wijkt minder dan 10% af van de kilometers in je bundel.

Wijken de gereden kilometers méér af dan 10% (optie 1)? Dan stap je kosteloos over naar een andere kilometerbundel, die beter bij je past. Wijken de kilometers minder af dan 10% (optie 2 en 3)? Dan is er geen reden om over te stappen op een andere bundel. Wel verrekenen wij de afwijkende kilometers aan het einde van het contract met je. Bij méér kilometers (optie 3) betaal je een vast laag bedrag per kilometer extra. Vaak is dit bedrag hetzelfde of net iets hoger dan het bedrag per kilometer binnen je bundel. Bij minder kilometers betalen wij je aan het eind van je leasecontract een vast bedrag per kilometer terug! Op die manier weet je zeker dat je nooit teveel betaalt. De exacte bedragen die je bijbetaalt of van ons terugkrijgt, verschillen per merk, type, model en contract. Wat je precies terugkrijgt of bij moet betalen, is dus volledig van je specifieke situatie afhankelijk. Hieronder hebben wij drie rekenvoorbeelden (voor de drie opties zoals hierboven omschreven) voor je op een rij gezet.

Bij Lesautolease.nl hoef je dus niet in de gaten te houden hoeveel kilometers je rijdt, dat doen wij graag voor je. Zo krijg je ieder jaar een gratis up-to-date advies van ons over je kilometerbundel en kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan.

Buiten 10%, rekenvoorbeeld optie 1
Je least een Volkswagen Polo, met een contract voor 36 maanden, met 40.000 km per jaar.
In plaats van 40.000 km per jaar, rijd je gemiddeld 50.000 km per jaar. Aan het eind van je contract kom je dus uit op 150.000 km.
Dat is 30.000 km meer dan volgens je contract. De auto schrijft dus meer af dan het bedrag waarvoor betaald is.
In dit geval passen we tussentijds en in overleg met jou het contract aan en verrekenen we de meer-kilometers in het nieuwe maandbedrag.
Rijd je geen 40.000 km per jaar, maar 30.000 km per jaar, dan kom je ook buiten de 10% afwijkende kilometers ten opzichte van je contract uit.
Ook in dat geval passen we tussentijds het contract aan, maar geven we je ook tussentijds geld terug.
Binnen 10%, minder km, rekenvoorbeeld optie 2
Je least een Volkswagen Polo, met een contract voor 36 maanden, met 40.000 km per jaar.
In plaats van 40.000 km per jaar, rijd je gemiddeld 38.000 km per jaar. Je komt hiermee na drie jaar (einde contract) uit op een totaal aantal kilometers van 114.000.
Dat aantal kilometers wijkt minder dan 10% af van het aantal kilometers dat je binnen je bundel gereden zou hebben na drie jaar (120.000 km).
Omdat je minder kilometers hebt gereden, krijg je geld van ons terug. Voor deze auto en met dit contract geldt dat je 6 cent per minder gereden kilometer van ons terug krijgt. Dat is 6.000 (aantal minder gereden kilometers) x €0,06 = €360 retour.
Binnen 10%, meer km, rekenvoorbeeld optie 3
Je least een Volkswagen Polo, met een contract voor 36 maanden, met 40.000 km per jaar.
In plaats van 40.000 km per jaar, rijd je gemiddeld 42.000 km per jaar. Je komt hiermee na drie jaar (einde contract) uit op een totaal aantal kilometers van 126.000.
Dat aantal kilometers wijkt minder dan 10% af van het aantal kilometers dat je binnen je bundel gereden zou hebben na drie jaar (120.000 km).
Omdat je meer kilometers hebt gereden, betaal je bij. Voor deze auto en met dit contract geldt dat je 8 cent per extra gereden kilometer bij betaalt. Dat is 6.000 (aantal extra gereden kilometers) x €0,08 = €480.

EERLIJK EN PERSOONLIJK ADVIES OP MAAT BIJ VERGELIJK LEASE T.O.V. KOOP

Zal ik leasen of kopen? Veel startende rijschoolhouders, maar ook gevestigde rijschoolhouders die toe zijn aan een nieuwe stap, vragen het zich af. Kopen betekent een investering, maar het betekent ook dat je alles zelf in de hand houdt. Leasen staat voor gemak en comfort: wel de lusten van een nieuwe auto, zonder de lasten die daarbij komen kijken. Of kopen of leasen voor jou de beste keuze is, is afhankelijk van een groot aantal factoren. Beschik je over eigen vermogen, wat is je toekomstperspectief, wat zijn voor jou belangrijke redenen om voor het één of het ander te kiezen? Bij Lesautolease.nl brengen we je persoonlijke situatie in kaart, om je vervolgens te voorzien van een eerlijk advies over datgene wat het beste bij je past. Ook als dat betekent dat je beter een lesauto kunt kopen.

Wil je een eerlijk advies over wat voor jou de beste optie is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

LEASE VAN JONG GEBRUIKTE LESAUTO MOGELIJK

Wil je je kosten zo laag mogelijk houden? Kies dan voor de lease van een jong gebruikte lesauto. Als één van de weinige partijen in Nederland biedt Lesautolease.nl je de mogelijkheid tegen zeer voordelige tarieven een lesauto te leasen van maximaal 1,5 jaar oud. Niet meer splinternieuw, wel van showroom-kwaliteit, representatief, netjes, schoon en comfortabel. Uiteraard voorzien van dubbele bediening en extra spiegelset.

Kijk voor een overzicht van ons actuele aanbod aan jong gebruikte auto’s bij ons Wagenpark. Of neem contact met ons op voor meer informatie!

STARTERS ZIJN BIJ ONS VAN HARTE WELKOM

Of je je sporen nu hebt verdiend in de rijschoolbranche of net komt kijken, iedereen is bij Lesautolease.nl van harte welkom. Ben je een startende rijschoolhouder en kun je nog geen jaarcijfers overleggen? Geen probleem, bij Lesautolease.nl komen we je graag tegemoet. Uit ervaring weten we dat we de financiële administratie en zekerheid rondom je leasecontract ook zonder jaarcijfers rond kunnen krijgen. We gaan graag met je om de tafel om te bespreken wat er wél mogelijk is.

Daarnaast kun je als startende rijschoolhouder indien gewenst gebruik maken van onze shortlease, waarmee je al kunt leasen voor een periode vanaf 1 maand. Op die manier heb je alle flexibiliteit én hoef  je geen grote investeringen te doen. Ook de lease van jong gebruikte auto’s is voor veel startende ondernemers een uitkomst.

Wil je meer weten over wat wij voor jou als starter kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

ALLE ZORG UIT HANDEN

Bij Lesautolease.nl nemen we je graag alle zorgen uit handen. Afhankelijk van je leasecontract regelen we graag al het administratieve werk en dragen wij de risico’s op bijvoorbeeld schade, diefstal, onderhoudskosten en waardevermindering. Door de samenwerking met onze partners Autoschade Herstel Van der Sanden en Lesautoverhuur.nl, kunnen we je bovendien in iedere situatie optimaal van dienst zijn. Rijd je schade aan je lesauto? Eén telefoontje en jouw zorg wordt onze zorg! Zo regelen we via Lesautoverhuur.nl binnen 24 uur een vervangende lesauto voor je. Met onze eigen haal- en brengservice staat deze binnen een dag bij je voor de deur. Bij Autoschade Herstel Van der Sanden doen onze collega’s er alles aan om je lesauto zo snel mogelijk weer rijklaar en representatief bij je af te leveren. Wij zijn 24 uur per dag voor je bereikbaar.

ALS RIJSCHOOL KRIJG JE VOORRANG BIJ SCHADE

Bij Lesautolease.nl zijn we gespecialiseerd in de rijscholenbranche en weten we dat uw lesauto onmisbaar is voor je. Rijd je onverhoopt schade, dan zorgen we er bij Lesautolease.nl voor dat je snel weer op weg kunt. Door onze nauwe samenwerking met Autoschade Herstel Van der Sanden, heb je hier als rijschoolhouder met schade voorrang boven andere schades. Op die manier weet je zeker dat je na een schade snel weer verder kunt. Met onze eigen haal- en brengservice zorgen we er bovendien voor dat je binnen 24 uur kunt beschikken over een passend vervangend voertuig, waar dan ook in Nederland.

LEVERING DOOR HEEL HET LAND

Lesautolease.nl heeft een eigen haal- en brengservice, waarmee we je auto graag bij je op de stoep afleveren. Onze mensen bezorgen jouw lesauto door heel Nederland, op een prettige en vriendelijke manier. Bekijk hier een aantal plaatsen waar wij actief zijn.

VRAGEN? NEEM CONTACT MET ONS OP