Leasen of kopen?

Advies op maat

Bij de keuze tussen leasen en kopen spelen een aantal factoren een rol. Bij Lesautolease.nl geven we u daarom graag een advies op maat, afgestemd op uw wensen en situatie. Wilt u alvast weten wat de voor- en nadelen zijn van leasen en kopen? Deze hebben wij hieronder voor u op een rij gezet.

Beschikt u over voldoende vermogen, in hoeverre wilt u graag investeren, hoeveel wilt u zelf in de hand houden en waarin wilt u graag ontzorgd worden? Of u uw lesauto beter kunt leasen of kopen, is volledig afhankelijk van uw situatie en wensen. Bij Lesautolease.nl vinden we daarom dat een keuze tussen leasen en kopen altijd zorgvuldig gemaakt moet worden. Wij helpen u daar graag bij! Om het u gemakkelijker te maken, hebben wij hieronder voor u de voor- en nadelen van kopen en leasen op een rij gezet. Wij willen hierbij nogmaals benadrukken dat dit algemene informatie is en dat wij u graag een persoonlijk advies geven dat op uw situatie is afgestemd.

Lesauto kopen

Beschikt u over voldoende vermogen om zelf uw lesauto aan te schaffen? Dan kan kopen een interessante optie zijn. Bij de aankoop van uw eigen lesauto houdt u alles zelf in de hand. U bepaalt bijvoorbeeld zelf hoe lang u in de auto blijft rijden en dus ook over hoeveel jaren u de afschrijving kunt verspreiden. U bent niet afhankelijk van een (contract van een) leasemaatschappij. Tegelijkertijd liggen ook de risico’s bij u. Zo kunt u te maken krijgen met schade, diefstal, onderhoudskosten en waardevermindering.

Als u een lesauto koopt op rekening van uw onderneming, dan kunt u een aantal kosten aftrekken van de winst. Zo kunt u verzekerings-, onderhouds- en brandstofkosten aftrekken, btw op de aanschafprijs en afschrijving van de auto. Dit is echter wel aan een aantal regels gebonden. Rijdt u ook privé in uw auto, dan komt een deel van de btw-aftrek te vervallen. En wanneer u meer dan 500 kilometer per jaar privé rijdt, dan dient u fiscale bijtelling te betalen (afhankelijk van de auto een bepaald percentage van de waarde van de auto). Schaft u een lesauto aan op rekening van uw onderneming, dan kunt u de kosten van de aanschaf niet aan andere bedrijfszaken besteden. Deze kosten staan namelijk op de balans van uw bedrijf, waardoor er minder ruimte is voor investeringen.

Lesauto leasen

Wilt u nog even geen lesauto kopen, de kosten liever spreiden of geen risico’s lopen? Dan kan het leasen van een lesauto een goede keuze zijn. Vooral voor startende rijschoolhouders of rijschoolhouders die op zoek zijn naar meer flexibiliteit is leasen vaak een prima oplossing. Met leasen kunt u, wanneer u voor full operational lease kiest, volledig ontzorgd worden. Op die manier heeft u geen omkijken naar bijvoorbeeld beheer en onderhoud van uw lesauto. Dat betekent minder administratieve rompslomp en meer gemak. Maar ook wanneer u juist wél de regie wilt behouden en zelf de administratie wilt doen, en zaken zoals onderhoud in eigen beheer wilt houden, kunt u kiezen voor leasen. U maakt dan gebruik van financial lease. Hierbij kunt u wel uw kosten spreiden, terwijl u tegelijkertijd alles zelf in de hand houdt. Bij het leasen van een lesauto heeft u de keuze tussen drie leasevormen: full operational lease, financial lease en short lease. U leest hier meer over deze verschillende leasevormen.

Een lesauto kopen in het kort

  • Interessant als u voldoende startvermogen heeft
  • Alles in eigen hand en geen contract met een leasemaatschappij
  • Kosten aftrekbaar van uw belastbare winst
  • Minder ruimte voor andere investeringen (auto staat op de balans)
  • Risico’s liggen bij u

Een lesauto leasen in het kort

  • Interessant als u geen startvermogen heeft
  • Keuze uit drie leasevormen: full operational lease, financial lease en short lease
  • De zekerheid en het gemak van een vast bedrag per maand
  • Auto staat bij full operational lease niet op de balans, dus meer ruimte voor andere investeringen
  • Afhankelijk van de leasevorm die u kiest: alle zorgen uit handen of zelf de regie blijven voeren

Wat zijn uw wensen?

Of u beter kunt kopen of leasen, is geheel afhankelijk van uw wensen en situatie. Wij geven u graag een eerlijk en persoonlijk advies op maat. Neem hiervoor contact met ons op!