Leasevormen

Kies de leasevorm die bij u past

Kiest u voor het leasen van een lesauto, dan heeft u de keuze uit drie leasevormen:

✓ Full operational lease
✓ Financial lease
✓ Short lease

Full operational lease

Full operational lease is de meest comfortabele manier van leasen. Bij full operational lease zijn zoveel mogelijk kosten van uw auto bij het leasecontract inbegrepen. Zo least u inclusief verzekering, wegenbelasting, afschrijving, onderhoud, eventuele reparaties en schadeafhandeling. Op die manier nemen wij u alle zorgen uit handen: we bieden u alle zekerheid en service, voor een vast, aantrekkelijk bedrag per maand. Heeft u onverhoopt pech of schade aan uw lesauto? Dan zorgen wij binnen 24 uur voor een vervangende lesauto. Wij bieden full operational lease aan bij leasecontracten tussen 1 en 5 jaar. Bij full operational lease blijft de lesauto economisch en juridisch gezien eigendom van Lesautolease.nl. Dat betekent dat er geen verhoging plaatsvindt van uw zogenaamd ‘vreemd vermogen’: de auto komt niet voor op de balans van uw bedrijf (off-balance financieren). U heeft hierdoor een ruimer werkkapitaal, zodat u gemakkelijker nieuwe investeringen kunt doen.

Financial lease

Bij financial lease ligt het ‘economisch eigendom’ van de auto bij u. Dat betekent dat u in feite nu de lesauto koopt, waarbij Lesautolease.nl het aankoopbedrag als het ware voor u voorschiet (in plaats van dat u hiervoor geld leent). Lesautolease.nl is tijdens de looptijd van uw leasecontract de juridische eigenaar van uw lesauto, u bent de economische eigenaar. Daardoor hoeft u (ook) de BTW niet in één keer te betalen, maar betaalt u deze maandelijks in delen. Daarnaast staat de auto gedurende het leasecontract niet als lening bij u op de balans, maar staat deze op de balans van Lesautolease.nl. Voordeel hiervan is dat u geen bkr-registratie krijgt, wat voordelig is als u bijvoorbeeld privé een huis wil gaan kopen. Aan het einde van de looptijd, wanneer u alle termijnen hebt betaald, neemt u (verplicht) voor een afgesproken bedrag het volledige eigendom van uw lesauto van ons over. U wordt dus altijd eigenaar van de lease-auto. Anders dan bij full operational lease, houdt u bij financial lease zelf de regie over de administratie rondom uw lesauto, en zijn de risico’s voor uw eigen rekening. Wij bieden financial lease aan bij leasecontracten tussen 1 en 5 jaar.

Short lease

Least u bij ons een lesauto met short lease, dan profiteert u van alle voordelen van full operational lease, maar met een kortere looptijd. Wij bieden short lease aan bij contracten van 1 maand tot 1 jaar. Ideaal voor startende rijschoolhouders, die nog geen grote investering kunnen doen, maar wel alle flexibiliteit willen behouden.

Meer informatie

Voor welke leasevorm u ook kiest, bij Lesautolease.nl kunt u altijd rekenen op de eerlijkste en meest flexibele lease van uw lesauto. Rijden per kilometer is bij Lesautolease.nl namelijk betalen per kilometer, ongeacht uw leasecontract of kilometerbundel. Klik verder voor meer informatie over flexibel leasen of neem contact met ons op.