Skip to main content
Rijtest

Ford Puma rijtest: Rijschool Rico

Rijtest Ford Puma Mild Hybrid lesauto

Rijschool Rico

Hoge verwachtingen

Rijschool anCorien staat voor kwaliteit, persoonlijk, eerlijk en veilig. Corrina Groeneveld, van Rijschool anCorien, is werkzaam van Made tot Waspik en van Hank tot Oosterhout. Corrina was vooral benieuwd naar het rijden met een mild hybrid-systeem en de mogelijke financiële voordelen daarvan.

De ervaring van Rico

Rico vindt vooral de ST-line uitvoering van de Ford Puma erg mooiDe sportieve grill en mooie led-verlichting maken de Ford Puma volgens Rico een leuk model. Over zijn rijervaring tijdens de testlessen vertelt hij: “Het is een fijne auto om in te rijden. Mooie materialen, goed overzicht en gebruiksvriendelijk.” De leerlingen van Rico vonden het best spannend om in een andere auto te rijden. Toch waren hun reacties positief! Rico geeft aan dat hij wel een paar kleine dingen graag anders zou zien. Bijvoorbeeld het verbruik van het hybride systeem en de beenruimte op de achterbank. Later vertelt Rico dat de auto wel voldoet aan zijn hoge verwachtingen. Zo vindt hij de wegligging van de Ford Puma erg fijn.

Rico had verwacht dat de Ford Puma 1 op 20 zou rijden door het mild hybrid-systeem. Zijn huidige diesel-lesauto rijdt 1 op 18. Tijdens de testlessen bleek het verbruik echter hoger te liggen. Daarover vertelt Rico: “Mild hybrid-systemen hebben mijn voorkeur als brandstof. Juist vanwege de brandstofbesparing en het toch grote bereik. Het is daarom jammer dat het verbruik van de Ford Puma Mild Hybrid in dit geval niet aan mijn verwachtingen voldeed.” De ADAS-systemen werken volgens Rico naar behoren. Hij vindt dat vooral de adaptive cruisecontrol heel mooi werkt. Daarop vult Rico aan: “Het is jammer dat je de auto eerst moet activeren om daar de snelheid in te stellen. Dit had ook altijd aan kunnen staan.”

Pluspunten

  • Sportieve uitstraling
  • Mooie materialen
  • Goed overzicht
  • Gebruiksvriendelijk
  • Wegligging

Minpunten

  • Beenruimte op de achterbank
  • Het verbruik van de hybride motor was tijdens de testlessen hoger dan verwacht

Resultaten van rijtest met de Ford Puma Mild Hybrid als lesauto

Het kiezen van een nieuwe lesauto is vaak niet zo eenvoudig. Daarom organiseert Lesautolease.nl in samenwerking met RijschoolPro diverse rijtesten met verschillende auto’s. Tijdens deze testdagen krijgen rijscholen de kans om een nieuwe lesauto uitgebreid te testen. De resultaten van die rijtesten delen we op onze website, in onze nieuwsbrief en via onze sociale media kanalen. De resultaten en video’s van de rijtest met de Ford Puma Mild Hybrid vind je hier.

Heb je interesse in het leasen van een Ford Puma, ben je benieuwd of deze lesauto ook bij jou zou passen of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op. We geven je graag een persoonlijk advies! We zijn een onafhankelijke leasemaatschappij en kunnen alle gewenste auto’s leveren.

Terug naar de rijtest
Contact

Lesautolease.nl
Voltaweg 14
5482 TM  Schijndel
073-5478679
info@lesautolease.nl
Privacyverklaring

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur. Buiten openingstijden telefonisch bereikbaar bij calamiteiten.

Van der Sanden groep
Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van lesautolease.nl. Ontvang informatie over actualiteiten in de rijscholenbranche en meer details over ons wagenpark.