Wat vindt rijschool GA Lessen van de Ford Puma Mild Hybrid?

RIJTEST: FORD PUMA MILD HYBRID LESAUTO

Rijschool GA Lessen

Gieneke Alsema van Rijschool GA Lessen verzorgt rijlessen voor het autorijbewijs (B) in Meppel, Nijeveen, Staphorst en omgeving. Gieneke was erg enthousiast over het testen van de Ford Puma Mild Hybrid en had hoge verwachtingen. Ze geeft aan: “Ik heb bij de aanschaf van mijn Ford Fiesta Titanium zitten twijfelen tussen de Puma en de Fiesta, dus ik had hoge verwachtingen en was erg benieuwd hoe ik de Puma als lesauto zou ervaren.” Zowel Gieneke als haar leerlingen zijn enthousiast over het uiterlijk van de Puma. De auto heeft een mooie, luxe uitstraling.

De ervaring van Gieneke
Over haar ervaring met de Puma vertelt Gieneke: “Als privéauto zou ik hem zeer aanraden. Als lesauto heb ik toch wel wat minpunten ervaren, waardoor ik er niet voor zou kiezen om de Puma als lesauto aan te willen schaffen.” De leerlingen van rijschool GA Lessen vonden de Ford Puma Mild Hybrid soepel rijden. De auto heeft voldoende ruimte, zit comfortabel, trekt vlot op en vertraagt meer dan een benzine-auto. Het wegrijden na een heel korte stop in het verkeer was voor de leerlingen wat lastiger, omdat het start/stop-systeem direct inschakelt bij stilstaan. Gieneke geeft aan de Ford Puma wellicht wat groot oogt, maar de Puma heeft een lengteas die vergelijkbaar is met kleinere auto’s, dus is het qua handelingen (draaicirkel bij fileparkeren bijvoorbeeld) wel goed vergelijkbaar met wat leerlingen zelf waarschijnlijk gaan rijden na het behalen van hun rijbewijs.

Gieneke merkt op dat het niet handig is dat de kilometerteller aan de linkerkant van het stuur zit. Zo kan je als instructeur de snelheid van de auto minder goed in de gaten houden. Over de ADAS-functionaliteiten vertelt Gieneke: “De bordenherkenning werkte goed, het start/stop-systeem vond ik te snel inschakelen (dit gaat vanzelf zodra je stilstaat, in plaats van dat je een handeling uitvoert om het in te schakelen), de diverse drivers-modi moet je elke rit opnieuw kiezen (bijvoorbeeld de eco-mode). De parkeersensoren werkten goed, camera werkt goed, lane-keeping is prima en de dode-hoek-sensoren werkten goed en naar behoren.” Tot slot geeft Gieneke aan dat het verbruik van de mild hybrid-motor hoger ligt dan zij verwacht had en ze vindt dat de motor meer geluid maakt dan een benzine- of dieselmotor.

Pluspunten

  • Mooie, luxe uitstraling
  • Ruime auto met veel beenruimte
  • Comfortabel interieur
  • De lengteas is vergelijkbaar met die van kleinere auto’s
  • Soepele rijervaring voor leerlingen

Minpunten

  • Automatische inschakeling van het start/stop-systeem
  • Plaatsing van de kilometerteller
  • Hybride motor maakt relatief veel geluid
  • Het verbruik van de hybride motor is hoger dan verwacht tijdens de testlessen

Resultaten van rijtest met de Ford Puma Mild Hybrid als lesauto

Het kiezen van een nieuwe lesauto is vaak niet zo eenvoudig. Daarom organiseert Lesautolease.nl in samenwerking met RijschoolPro diverse rijtesten met verschillende auto’s. Tijdens deze testdagen krijgen rijscholen de kans om een nieuwe lesauto uitgebreid te testen. De resultaten van die rijtesten delen we op onze website, in onze nieuwsbrief en via onze sociale media kanalen. De resultaten en video’s van de rijtest met de Ford Puma Mild Hybrid vind je hier.

Heb je interesse in het leasen van een Ford Puma, ben je benieuwd of deze lesauto ook bij jou zou passen of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op. We geven je graag een persoonlijk advies! We zijn een onafhankelijke leasemaatschappij en kunnen alle gewenste auto’s leveren.

Terug naar de rijtest