Skip to main content
Rijtest

Ford Puma rijtest: Rijschool anCorien

Rijtest Ford Puma Mild Hybrid lesauto

Rijschool anCorien

Financiële voordelen van rijden met een mild hybrid-systeem

Rijschool anCorien staat voor kwaliteit, persoonlijk, eerlijk en veilig. Corrina Groeneveld, van Rijschool anCorien, is werkzaam van Made tot Waspik en van Hank tot Oosterhout. Corrina was vooral benieuwd naar het rijden met een mild hybrid-systeem en de mogelijke financiële voordelen daarvan.

De ervaring van Corrina

Het valt Corrina direct op dat de Ford Puma erg ruim en overzichtelijk is. En het stoere uiterlijk? Daar houdt ze wel van! Corrina vertelt: “De auto voldeed boven verwachting om ermee te rijden en te lessen. Ik had gehoopt dat er meer hybride gereden zou worden. Wij rijden met lessen veel korte stukjes. We trekken regelmatig op of remmen af.” Ze vult aan: “Voor mijn gevoel werd de auto hybride ondersteund als we moesten invoegen en viaducten opgingen. Op de momenten dat er even extra gas gegeven moest worden. Dit viel mij een beetje tegen.” En Corrina besluit: “De snelheid tijdens rijlessen is vaak niet zo hoog. Mede door het optrekken, afremmen en/of stilstaan. Het zou goed zijn als het hybride systeem ook inschakelt bij bijvoorbeeld 50 km/u.” De leerlingen van Rijschool anCorien waren erg enthousiast over de auto. Zowel over het interieur als het exterieur. En ze reden er zo mee weg. Corrina concludeert: “De auto is zeer gebruiksvriendelijk, ook voor onervaren bestuurders.” Een minpuntje vindt Corrina de ruimte tussen de stoelen voorin en op de achterbank. Ze vertelt: “Als je weer mee mag gaan rijden met examens, dan moet je je zithouding wel aanpassen op de beenruimte tussen de voorstoelen en de achterbank in.”

Pluspunten

  • Ruime, overzichtelijke auto
  • Stoer uiterlijk
  • Zeer gebruiksvriendelijk, ook voor onervaren bestuurders

Minpunten

  • Te weinig hybride ondersteuning op korte stukken
  • Beenruimte op de achterbank

Resultaten van rijtest met de Ford Puma Mild Hybrid als lesauto

Het kiezen van een nieuwe lesauto is vaak niet zo eenvoudig. Daarom organiseert Lesautolease.nl in samenwerking met RijschoolPro diverse rijtesten met verschillende auto’s. Tijdens deze testdagen krijgen rijscholen de kans om een nieuwe lesauto uitgebreid te testen. De resultaten van die rijtesten delen we op onze website, in onze nieuwsbrief en via onze sociale media kanalen. De resultaten en video’s van de rijtest met de Ford Puma Mild Hybrid vind je hier.

Heb je interesse in het leasen van een Ford Puma, ben je benieuwd of deze lesauto ook bij jou zou passen of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op. We geven je graag een persoonlijk advies! We zijn een onafhankelijke leasemaatschappij en kunnen alle gewenste auto’s leveren.

Terug naar de rijtest
Contact

Lesautolease.nl
Voltaweg 14
5482 TM  Schijndel
073-5478679
info@lesautolease.nl
Privacyverklaring

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur. Buiten openingstijden telefonisch bereikbaar bij calamiteiten.

Van der Sanden groep
Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van lesautolease.nl. Ontvang informatie over actualiteiten in de rijscholenbranche en meer details over ons wagenpark.