fbpx Skip to main content

Welke brandstof kies je als rijschoolhouder?

DIESEL, BENZINE, MILD HYBRID OF BI-FUEL?

Bij Lesautolease.nl krijgen we regelmatig de vraag van rijschoolhouders voor welke brandstof zij het best kunnen kiezen. Vroeger was die vraag eenvoudig te beantwoorden: wie veel kilometers reed, zoals rijschoolhouders vaak doen, was goedkoper uit met een diesel-auto. Tegenwoordig ligt het ingewikkelder: diesels worden door veel populaire automerken niet meer geleverd, benzine-auto’s worden steeds gemakkelijker te bedienen door leerlingen en wie voor duurzamer wil gaan, kan kiezen voor mild hybrid of bi-fuel. Maar welke brandstof (of combinatie) past nu bij jou? Bij Lesautolease.nl adviseren we je hier graag over!

MILD HYBRID EN BI-FUEL

Wil je als rijschoolhouder duurzaam kiezen? Kies dan voor mild hybrid of bi-fuel. Een mild hybrid heeft een combinatie van een elektrische motor en een benzine-motor. Met een mild hybrid is het niet mogelijk om alleen elektrisch te rijden, maar de elektrische motor ondersteunt de benzine-motor waar mogelijk, zodat je een flinke brandstofbesparing van 10% kunt realiseren. Beter voor het milieu én je portemonnee dus! Een mild hybrid is (anders dan ‘gewone’ hybride of elektrische auto’s) handgeschakeld en dus erg geschikt als lesauto!

Waar steeds meer automerken inmiddels mild hybrids leveren, is het met name Renault die op dit moment volop inzet op bi-fuel. Een bi-fuel-auto heeft zowel een lpg-tank als een benzinetank. Omdat je met lpg minder CO2 uitstoot, rijd je niet alleen milieuvriendelijker, maar is ook je BPM lager. Dat maakt de bi-fuel-auto’s aantrekkelijker in prijs én duurzamer dan reguliere benzine-auto’s. Daarnaast is autogas zeer goedkoop, dus ook aan de tank ben je voordeliger uit. Wij hebben inmiddels verschillende klanten die rijden met bi-fuel-auto’s, en hun ervaringen zijn erg positief!

Wil je meer weten over de mild hybrid en/of bi-fuel? Bekijk de filmpjes hieronder!

EEN BENZINE-AUTO ALS LESAUTO

Vroeger werden benzine-auto’s minder geschikt geacht als lesauto dan diesels. Dat kwam voornamelijk doordat de koppeling vaak gevoelig was, en dat was voor leerlingen soms lastig. De laatste jaren is hier veel in veranderd. Ook bij benzine-auto’s is de koppeling minder gevoelig geworden, waardoor de behandeling van de koppeling voor leerlingen gemakkelijker is geworden. Een benzine-auto rijdt over het algemeen bovendien prettiger, rustiger en comfortabeler. Bij Lesautolease.nl denken we dan ook dat de nieuwe generatie benzine-auto’s prima geschikt is voor rijlessen.

WANNEER KIES JE VOOR EEN DIESEL?

Van Ford Fiesta tot Renault Clio en Volkswagen Polo: veel van de bij rijschoolhouders populaire (les)auto’s worden niet meer als diesel geleverd. Diesels stoten teveel schadelijke gassen uit (zoals stikstof) en daardoor wordt het voor fabrikanten steeds moeilijker om te voldoen aan de steeds strenger wordende milieu-normen. Bovendien worden diesels steeds duurder. Doordat de investering in een diesel hoger wordt en de restwaarde lager, stijgen de leasekosten. Ook zijn de accijns en belastingen op diesels hoger dan die op benzine-, mild hybrid- en bi-fuel-auto’s. Het rijden van een diesel is daardoor alleen nog interessant wanneer je grote afstanden rijdt, vanaf ongeveer 70.000 a 80.000 kilometer per jaar.

WIJ ADVISEREN JE GRAAG

Een keuze voor diesel, benzine, mild hybrid of bi-fuel is afhankelijk van een breed scala aan factoren. Welk type auto heb je bijvoorbeeld op het oog, hoeveel kilometers rijd je per jaar, in hoeverre speelt duurzaamheid een rol, wil je graag ‘groen’ rijden en welke brandstof vind je het prettigst? Samen met jou bekijken we graag het totaalplaatje, zodat we je een advies op maat kunnen geven.

 

Ford Puma Mild Hybrid

REVIEWS

“Een klein half jaar geleden ben ik overgestapt van een diesel-auto naar een benzine-auto. Stefan had keurig netjes uitgerekend wat het verschil zou zijn in kosten. Met de benzine-auto bleek ik iets goedkoper uit te zijn, waardoor ik meer financiële ruimte had voor luxe opties.”

Bert van HeckeLesGO Autorijschool Van Hecke

““Bij Lesautolease.nl ben ik geen nummer, maar weten ze wie ik ben. En dat merk je aan alles. Er is veel vertrouwen over en weer. En daar gaat het om als je zakendoet met elkaar.””

John ParinussaAutorijschool John Parinussa
Bekijk meer reviews